Tips

Välj Rätt BH-storlek och Modell

När 7 av 10 kvinnor bär fel bh storlek utan att veta om det, hur vet jag då om jag bär rätt?

Att hitta den perfekt passformen är inte helt lätt. Kvinnor har olika typer av bröst som behöver olika stöd. Inte bara bröstens storlek utan även formen och placeringen ställer olika krav på valet av bh. Ibland räcker det inte att bara titta på storlekstabeller.  I huvudsak är det tre områden du behöver fokusera på när du ska prova ut en ny bh: kupa, omkrets samt axelband. Stämmer någon av nedanstående punkter in på dig, kan det vara värt att ta en titt på din bh-storlek!

1. En BH som glider upp i ryggen

Om du står i profil och tittar på din bh så ska bandet runt ryggen gå i en rak vertikal linje. Om bh:n glider upp har den en för stor omkrets. Bandet runt ryggen är en stor del av stödet och bh:n ska sitta ganska fast.

 

”Din behå ska kännas bra och följa med kroppen i rörelserna”

2. Axelbanden

Hur vet man då att axelbandet sitter tillräckligt hårt eller löst? De ska inte skära in och du ska utan problem kunna stoppa in ett finger mellan axelbandet och axeln när du bär din bh.

Om bandet i ryggen dras uppåt har du förkortat axelbanden för mycket. Lossa då på axelbanden och tajta till bh:n runt kroppen istället. De flesta bh har reglerbara axelband som enkelt kan justeras antingen i ryggen eller framtill.  Justera helst dem varje morgon när du sätter på dig bh:n.

3. Bästa knepen vid behå-köp

  • Testa att röra dig ordentligt (tänk att du plockar ur diskmaskinen). Din behå ska kännas bra och följa med kroppen i rörelserna.
  • Spänn axelbanden ordentligt, de får inte hasa ner.
  • Be alltid om hjälp när du handlar, det finns utbildade experter på plats som jobbar med det dagligen.
  • Storleken kan variera beroende på vilken modell du köper. Därför är det viktigt att du alltid provar innan du köper.
  • Luta dig framåt och skaka in brösten i behån, det viktigt att allt kommer in i kupan.

Och till sist underskatta aldrig effekten vad rätt storlek och passform på dina underkläder kan göra för ditt självförtroende och komfort. Skönhet börjar inifrån.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *