Tips

Hur du hittar den perfekta bh:n till den tunga bysten

Om du har stora bröst, kan det vara svårt att hitta en bra bh. Det är inte bara viktigt att du har rätt bh-storlek och att bh:n har god passform utan också att den ger rätt stöd åt brösten. Läs våra tips om vad du ska tänka på när du letar efter bh för stora bröst.

En bh ska kännas bekväm oavsett byststorlek

En stor byst väger och därför krävs en bra och stabil bh som kan hjälpa dig att lyfta och stödja bysten för att avlasta rygg och nacke. Detta staller krav på vad en BH kan erbjuda. Det är inte ovanligt att kvinnor med tung byst focuserar mest på axelbanden, men det är faktiskt inte axelbanden man främst ska titta på när man väljer en ny bh. Det absolut viktigaste som hjälper till att lyfta bysten är faktiskt hur bh:n sitter runt din rygg. Här kommer några tips på vad man ska titta efter

Ryggen står för den största delen av stödet en bh ger till din byst

Tips 1: Välj en bh med bredare ryggband.

Ryggen står för den största delen av stödet en bh ger till din byst

En bh med brett band ger alltså mer stöd och komfort. Om man har stor byst gör ett bredare bh-band också att det inte skaver mot huden.

Tips 2: Breda Axelband

Axelbanden bidrar också till att stödja brösten. Välj en bh med bredare axelband. Det är bekvämare eftersom tyngden fördelas på en större yta och inte skär in och ger fula hudveck.

Tips 3: Välj en kupa med lyftstöd eller sidostöd

I vissa kupor finns ett separat lyftstöd i underkupan som hjälper att lyfta bysten, det är en vadderad panel eller slinga som ligger längs med underkupan och hindrar att bysten töjer kupan nedåt. Sidostöd är en konstruktion som sitter i kupornas yttersida för att förstärka stödet och hindra att bysten ”faller” ut mot sidorna och armhålan. Detta underlättar exempelvis vid vanliga dagliga aktiviteter och armrörelser men ger också ett slankare intryck då bysten blir mindre bred. Det finns ovadderat sidostöd och vadderat sidostöd. Det vadderade sidostödet ökar inte volymen, men ger kraftigare effekt än den ovadderade varianten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *